Igår eksperimenterede min veninde Susanne fra workoutshop.dk og jeg med at lave sunde ispinde uden tilsat sukker og fløde. Målet var at lave deciderede sunde ispinde, som kun efterlader én med god samvittighed og glade smagsløg.
Vi fik lavet nogle fine hjerteformede ispinde med en frisk og eksotisk smag af ananas, mango og lime, vi døbte dem “tropiske skyr ispinde”. De smagte virkelig godt, tror selv vi blev lidt overraskede over hvor gode, de her sunde ispinde, rent faktisk blev – vi måtte også lige kvittere hinanden med en high five, for vi var sgu lidt stolte 😛
De sunde ispinde har et højt protein indhold, ca. 9 gram protein pr 100 gram, 0,2 % fedt og 0% sukker. Lidt frugtsukker fra moden og frugtstykkerne. Perfekt mellemmåltid, aften treat eller bare fordi du er sulten for sjov 🙂
Hele sommeren kommer jeg til at have de her sunde ispinde i fryseren. Karla var nemlig også henrykt, da hun smagte. Så vil jeg bare eksperimentere lidt med forskellig frugt og bær.
Opskrift på sunde ispinde uden sukker “Tropisk skyr is”
(Du får ca. 10 sunde ispinde)
1 dl Kokosmælk light (Blue dragon)
3 spsk Skyr
1,5 æggehvide (1 bæger pasteuriserede )
1 spsk Bodylab melis
1 tsk Vanilje pulver (ikke vanilje sukekr)
4 spsk Usødet Æble/ Mango mos ( vi bruge Urtekrams, fås i de fleste COOP butikker eller her, alternativt denne her fra nette, eller lav mosen selv)
1 dl små stykker af frisk Mango, Ananas eller fersken (alternativ fra dåse i egen juice)
Skal af en Økologisk lime
72-80 % Mørk sukkerfri chokolade ( Evt. fra ISIS)
Evt. lidt Kokos mel til drys
Sådan gør du:
Pisk kokosmælk, skyr, sukrin melis, vanilje proteinpulver, frugtstykker, halvdelen af lime skallen og æble/mango mos, i en skål. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i blanding skyr blandingen. Smag til om den er sød nok, ellers tilsæt mere melis.
Hæld på forme, drys den sidste limeskal over og frys i min. 2 timer.
Dyb eventuelt i smeltet sukkerfri mørk chokolade og drys med kokos, eller spis dem som de er. Mmmm…. mums! De smager lidt som en Lynstang eller Københavnerstang.
TIP! Kan også spises som en lækker cremet sorbet, lad det da kun lige akkurat fryse, så du kan køre en ske igennem, cirka 4-5 timer i en silikone franskbrødsform. Drys med ristet kokos og revet sukkerfri chokolade.
VELBEKOMME!
1 Comment
[…] PS! Se også min opskrift på sunde tropiske skyr ispinde […]