Aftensmad, LCHF, Opskrifter

Sund pasta med masser af protein og fibre…Juhuuu!!!

Jeg elsker pasta. Men jeg ved også at jeg skal passe på her, for kommer nemt til at spise for meget og er der noget, der kan give mig oppustethed, luft i mavsen og sul på sidebenene, så er det pasta, ris, hvidt brød og alle den slags tomme kulhydrater (læs, hvis jeg for meget heraf.)

Der er kommet meget fokus på de hurtige/tomme kulhydrater og deres negative effekt på kroppen, hvis man får for mange. Det har udmundet i en slags kulhydrats-forskrækkelse rundt om i verden, og en række diæter har vundet stor indpas, herunder LOWCARB, DUKA, LCHF, Palæo, 2:5, Proteinrige opskrifter og mange andre, hvor man i meget grove træk, holder sig hurtige kulhydrater. Selv er jeg ret stor fan af lowcarb og LCHF opskrifter, som du finder en del af her på bloggen.

Men selvom pastaen indeholder tomme kulhydrater, så ændrer det ikke det faktum, at Pasta, brød ris osv. smager rigtig godt og er dejlig nemt tilbehør! og vi er mange, der elsker det. Jeg spiser det også med velbehag, ind i mellem, men i hverdagene søger jeg andre alternativer, så har min krop det nemlig aller bedst.

For en uges tid siden faldt jeg over et nyt spændende alternativ til pasta/spaghetti “Black Bean Spaghetti Shape”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Black Bean Spaghetti er en nu form for sund pasta, som består 92% soya bønne protein og 8% vand. Den indeholder 45% fibre, 25% protein og 21 % jern og må derfor siges, at være noget sundere, end almindelig hvid pasta – man siger jo også at sort slanker 😛

Hvor den velkendte hvide pasta indeholder 74 gram kulhydrat pr 100 gram, der indeholder Black Bean pasta kun 15 gram, resten er protein, fibre, jern og vand.

Black Bean Pastaen har bare ligget i skuffen siden jeg købte den, men igår skulle det altså prøves af, og halli halløj, det var da et super alternativ. Synes det smagte fuldstændig som grov spaghetti og så tog det kun 5 min at koge – jeg er fan!

1530797_1405275886446653_1926271508_n

Jeg lavede min nemme og hurtige LCHF tomatsovs med bacon og kom det oven på – indrømmet det er ikke 100% lig frisk pasta, men synes det smagte som grov spaghetti, skal dog lige vænne mig til farven.

Opskrift på hurtig LCHF bacon tomatsovs (2 pers.)

2 hvidløg

1 løg

1 spk chili/hvidløgs pesto

1 spk soltørrede tomater

1 dåse flåede tomater

1 pakke bacon (alternativt kalkun bacon for low fat udgave)

1 dl fløde eller vand

Sådan gør du:

Hak bacon og løg i tern, knus hvidløg og svits det hele i en gryde. Tilsæt flåede tomater, pesto, soltørrede tomater og fløde. Lad sovsen koge sig tyk og cremet, ca. 10 min. Smag til med salt, peber og basilikum. Server oven på den sunde Black Bean Spaghetti og voila!

Jeg kan rigtig godt lide den sunde Black Bean pasta, og den har nu fået en fast plads i mit hverdags-mad-program.

By the way, så købte jeg det i Netto 🙂

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply