sund nutella opskrift
DIY, Livsstil, Søde synder

Sund Nutella opskrift – Sukkerfri, nem & toplækker, den bedste sunde udgave jeg har smagt!

I går havde jeg en afsindig lyst til at eksperimentere med at lave en sund Nutella.

Når jeg skriver  SUND Nutella, så er der ikke tale om en Nutella uden kalorier og som er slankende – slet ikke.

Sund Nutella er for mig, en udgave, som jeg har decideret god samvittighed over at servere for min datter, fordi den indeholde gode næringsstoffer. En udgave UDEN en masse raffineret sukker, helst intet, ingen underlige tilsætningsstoffer og naturligvis med lidt færre kalorier.

Den skal i stedet være fyldt med sunde fedtstoffer og næringstoffer. Den skal være i kategorien levende mad, ikke død og forarbejdet.

Jeg har før lavet en Nutella, hvor hovedingredienssen var dadler og kakao, men det bliver altså for sødt, indeholder liiige lidt for meget frugtsukker og giver luft i maven. Har også forsøgt med en udgave med Avocado, kokosoile og kakao, men den blev aldrig mega god i smagen.

Så jeg måtte i gang med en helt ny udgave.

Ideen til denne Nutella, kommer sig af, at jeg flere gange har lavet en mandel smør, hvor jeg har tilføjet kakao og brugt den som en slags sund Nutella. Men jeg synes den manglede den klassiske hasselnødde nougat smag.

Så jeg besluttede mig for at bytte mandlerne ud med hasselnødder, og lavede hasselnøddesmør (hvorfor har jeg ikke tænkt på det før??) og tilføjede så lidt andre lækkerier.

Den her Nutella, er uden tvivl den bedste sunde udgave jeg nogensinde har smagt og den som læner sig mest om af den rigtige Nutella.

 

Se opskriften nedenfor 🙂

 

Sund Nutella opskrift

  • 200 gram hasselnødder
  • 3 juicy dadler
  • 100 gram mørk chokolade 72% er derover
  • 1 spsk affedtet kakaopulver (Kan undlades)
  • 1/4 del økologisk fløde eller mælk

 

Rist hasselnødderne let så de bliver varme ikke brændte og lad dem lige køle lidt af. Blend dem i cirka 10 minutter i en mini-hakker, indtil de får konsistens som smør. Smelt chokoladen og hæld det i sammen med de 2 dadler, kakao og lidt fløde – Blend det hele.

Tilsæt mere fløde lidt efter lidt , mens der blendes, til Nutellaen har den ønskede konsistens – Vupti din sunde Nutella er nu klar til servering.

Kan holde op til 14 dage på køl.

 

Nutellaen er intens i chokolade smagen og med noter af hasselnødder, elsker det!

 

TIP!

Den er helt fantastisk på et stykke knækbrød eller rugbrød. Så fungerer det som en lille energibar før træning eller som en lille lækker treat i børnenes madpakke. Karla var helt vild med det.

Vi kom det også på jordbær – NAMMA NAM!

Den sunde Nutella vil helt sikkert også være forrygende på mine “Sunde protein vafler”

Kun fantasien sætter grænser 🙂

 

Kærlige Nutella-hilsner

fra mig

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply