DIY, Hverdagsglimt, Livsstil, Opskrifter

Sne, hygge og semi hjemmelavede chokolader

Sikke en dejlig weekend. Sneen har dalet ned og jeg elsker sne, hvis der samtidig er frost, som sørger for at det ikke bliver til sjap. Alt bliver bare så smukt herude. Som I kan se har vi stråtag og det er bare så fint med den snehvide dyne – ren landidyl. Lige så fint er det, når træerne i alléen er hvide af frost, det er helt eventyrs agtigt at køre igennem. Det er jo vores første vinter herude, så jeg kan ikke lade være med at være vildt begejstret og tager det ene billede efter det andet – er pjattet med det her sted:-)

landidyl_snusfidus_dksne_alle_snusfidus
Udover at være betaget af sne, har vi i weekenden haft besøg af bedste forældre, venner og veninder, bygget snemand, rent rundt i nattøj en hel dag, danset zumba og lavet de lækreste hjemmelavede chokolader. Og i sær sidst nævnte, kræver lidt ekstra opmærksomhed på bloggen, for det er simpelthen et MUST TRY, hvis ikke du har prøvet det før. Jeg har længe haft nogle små chokoladeforme liggende som jeg ikke har fået brugt, så nu skulle det være. Karla og jeg købte en ordenlig omgang mørk chokolade 85%, noget der minder om 600 gram og så legede vi ellers to små chocolatierer. Det var vildt hyggeligt og vi havde mildest talt chokolade ud over det hele ( dog ikke det værste af smurt ind i).

Vi lavede forskellige chokolade varianter. Det blev til chokolade med lakrids, chili og hindbær, formet som hjerte-slikkepinde, blomster, bamser og chokolade brud.
DIY_hjemmelavet_chokoladediy_chokolade

 Opskrift på semi hjemmelavede chokolader

– kalder det semi, da chokoladen jo ikke er hjemmelavet.

Chokolade med chili:

200 gram god mørk chokolade 70-85%

1 spsk chilipulver

Chokolade med lakrids:

200 gram chokolade 70 – 85%

1 spsk lakridspulver fra Urtekram (uden sukker, ikke lakridsrodpulver)

Chokolade med hindbær:

200 gram god mørk chokolade 70-85%

2 spsk frystørrede hindbær

Sådan gør du: 

Smelt chokoladen over vandbad, tilsæt smag, hæld på forme, eller på bagepapir og sæt i køleskabet i minimum 1 time.

Du kan lave et hav af varianter, fx med saltede mandler, kokos, stykker af daim, friske blåbær, skal af økologisk appelsin osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Jeg har brugte nogle af chokoladerne som værtindegave lørdag aften, hvor vi var inviteret hjem til nogle gode venner for at spise.
DIY chokoladegave

Resten af chokoladen er blevet spist af de mange besøgende og os selv, ja nok mest os selv, for både Karla og jeg har et stort chokolade hjerte 😛

chokolade hjerte

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Rocky Road chokolade opskrift | Tænderne vil løbe i vand <3 March 29, 2016 at 9:38 am

    […] Vil du have flere opskrifter på hjemmelavet chokolade, kan jeg anbefale mit indlæg med hjemmelavede chokolade […]

  • Leave a Reply