Hverdagsglimt, LCHF, Opskrifter

Så kom bloggen på benene – Juhuuu!! Det skal fejres med tøsehygge og LowCarbonara

Så fik jeg endelig min blog stablet på benene og hvor er jeg bare glad og tilfreds. Jeg har fået hjælp til Layout fra mine skønne grafiker veninde Anja, som har www.drouge.dk. Hun er vanvittig dygtig, så det fine layout får hun æren for. Bloggen er naturligvis meget tom her til en start. Men som altid har jeg en million ideer til indlæg for den kommende tid, især sunde opskrifter, vil der komme en masse af, da jeg fortiden befinder mig rigtig godt i madlavnings hjørnet. Så kig forbi løbende, der kommer en MASSE lækkerier.

I aften får jeg en sød veninde på besøg. Vi har en spise date hver mandag, mens min mand arbejder ude for en periode. Super hyggeligt! Tror jeg vil overraske hende med LCHF Lowcarbonara. En sund pendant til den klassiske spaghetti Carbonara, bare uden spaghetti. Jeg lavede den til min mand og datter for nogle uger siden, og mandens skepsis blev sat til vægs og Karla, spiste som en sulten lille hund. Den smager også virkelig godt, og er klart blandt mine top 10 LCHF opskrifter. Jeg har fået inspiration fra bloggen www.madbanditten.dk og så justeret den til efter min smag.

lchf_lowcarbonara_opskrift_snusfidus lchf_lowcarbonara_snusfidus_dk

Lowcarbonara opskrift

Opskrift til 2 personer

 • 1 squash
 • 1/3 hvidekål i tynde strimler
 • 2 gulerødder
 • 1 pk bacon 150 gram
 • 1 lille løg
 • 250 gram revet blomkål
 • 1 æggeblomme evt. 2 æg for x-stra cremet
 • 1,5 dl økologisk piskefløde
 • 2 dl revet parmesan
 • salt og peber efter behag

Sådan gør du:

Skær bacon i tern og steg dem sprøde på en tør pande. Tilsæt løg og hvidkål, og steg dem klare i baconfedtet.  Lav grønsags spaghetti i en grønsags spiralizer og hæld det på panden steg med. Pisk så æggeblommen, sammen med fløde og hæld blandingen på over grønsagerne.  Kom så parmesanen på og vend det rundt. Lad det få et hurtigt opkog og vupti, lækker lækker lowcarbonara for 2.

Jeg håber hun synes det smager lige så godt som jeg, for hun høre blandt de lidt kræsne, så det kan blive både en “dreng og en pige” som man siger 🙂

Hvad er din yndlings LCHF opskrift eller bare en almindelig sund ret? Smid det gerne en kommentar herunder…

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Louise Vorre January 26, 2015 at 2:20 pm

  Først et stort tillykke med bloggen, det ser godt ud og jeg vil elske at følge med!
  Så til denne ret – det ser såå lækkert ud, det skal helt sikkert prøves, tak for den ✔️

 • Reply Sara Rosborg Lagoni January 26, 2015 at 7:50 pm

  Det er i hvert fald et sikkert hit hos de fleste. Man kan også bruge Skyr, i stedet for Græsk yoghurt.. Prøv også en variant med græsk yoghurt vendt med pisket past. æggehvide, rå kakao, Sukrin, lidt chili og kakao nips 🙂

 • Reply Karina Schou Jensen January 27, 2015 at 10:12 am

  Jeg var så den heldige veninde der endnu engang nød godt af søde Saras villen og kunnen i et køkken …..og denne gang stod den på lowCarbonara…. Jeg var godt nok en smule bekvemt da jeg ik er den store grønsager spiser og pasta er en form for most have !!!!! Men det var fantastisk og skulle jeg ikke have været forsat til træning, havde jeg spist det hele

  • Reply Sara Rosborg Lagoni January 27, 2015 at 10:30 am

   Tak Karina, dejligt du kunne lide det, men var ikke i tvivl, den meget tomme tallerken talte for sig selv..hehe ;-P
   Håber du havde en god træning..

 • Reply Karina Schou Jensen January 27, 2015 at 10:18 am

  Hov den tog ik det hele med ☺️ ville da også lige endnu engang sige TAK for mad ❤️

 • Leave a Reply