Aftensmad, LCHF, Opskrifter

Skøn rosenkålssalat med granatæble, bacon & feta

Igår opfandt jeg en ny salat med rosenkål, som jeg da lige vil introducere jer for. Rosenkål er ikke det jeg får mest af, synes aldrig jeg lige kan få dem til at passe ind mine retter, hvorend jeg gerne har ville, da de er enormt sunde, ja faktisk blandt det man kalder Super Food. Synes altid kun jeg har fået dem kogt og det synes jeg personligt er liiiidt kedeligt. Men efter at jeg i forrige uge, fik serveret en lækker rå rosenkålssalat hos min søde veninde Anne, har tanken spirret om at lave min helt egen udgave. Det blev så igår, hvor mad-kreativiteten spirrede og  Rema 1000 tilfældigvis havde en stor pose rosenkål til en flad 10’er.

Rosenkålssalaten som den kom til at se ud
rosenkålssalat_granatæble_bacon_feta

rosenkålssalat_granatæble_bacon_feta_sund

Rosenkålssalat Opskrift:

 • 1 pose rosenkål
 • 1 granatæble
 • 1 dl mørke jumbo rosiner
 • 150 gram fuldfed blok feta
 • 1 god håndfuld pinjekerner
 • 150 gram bacon
 • 2 spsk mandelolie
 • 1 spsk æble eddike eller hvidvins eddike
 • 2 spsk Sukrin
 • salt og peber

Sådan gør du:
Fjern de yderste blade på rosenkålene, skyld dem godt og skær dem i både. Dæk dem med kogende vand og lad dem stå i 10 min med lidt salt. Steg bacon sprød, rist pinjekernerne og få de små granaterne ud af granatæblet. Hæld vandet fra rosenkålene og kom dem i en skål. Tilsæt så det sprøde bacon, granatæble, feta, rosiner og pinjekerner.

Dressing:
Bland mandelolie, Sukrin og eddike i en skål med salt og peber, hæld dressingen udover salaten! For en lidt skarp kant, giv dressingen en tsk stærk sennep.

Udover at smage super godt, så er den også enormt sund. Rosenkål er kendt for at afgifte kroppen og forebygge kræft. De hører til blandt gruppen af super grønsager, som man ikke kan få for meget af.  Så det er bare med at få en masse rosenkål,  og denne opskrift er en alletiders måde.

Velbekomme!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Winnie February 14, 2015 at 8:34 am

  Fantastisk lækker salat. Laver den nu for anden gang indenfor 1 uge

  • Reply Sara Rosborg Lagoni February 16, 2015 at 1:39 pm

   Det er jeg rigtig glad for at høre Winnie, skal nok diske op med endnu flere…

  Leave a Reply