sunde_vafler
Bagværk, Hverdagsglimt, LCHF, Livsstil, Opskrifter, Sunde desserter

Proteinvafler uden mel og sukker – Muuuums!!

Er du også vild med vafler, men ikke de mange kulhydrater?

Hvis ja, så er her en sund opskrift på vafler som du skal prøve, næste gang du bliver lækkersulten.  Udover at smage himmelsk, mætter de rigtig godt, på grund af det høje proteinindhold og så kan de spises som både morgenmad og dessert. Jeg lavede dem i går aftes, hvor en veninde og hendes to skønne teenage piger kiggede forbi til tøsehygge. Jeg har lavet dem nogle gange efterhånden og er nu kommet frem til nedenstående opskrift, som er blevet min yndlings version, i hvert fald indtil videre. Hvad end du lever efter Lowcarb, LCHF, 5:2 eller Dukan, har Cøliaki eller bare gerne vil spare på sukker og mel, så kan du spise vaflerne her med god samvittighed. Jeg har lavet en fuldfed udgave, efter LCHF princippet, men i opskriften beskriver jeg hvad du kan erstatte med, hvis ikke du ønsker det høje fedtindhold.

Her er et billede fra en søndag morgen
LCHF Vafler

 Opskrift på sunde proteinvafler:

– Det er lidt på gefühl når jeg laver vafler, men her er cirka fordeling på 6 stk

  • 4 æg ( fedtfattig, brug 1 æggeblomme og 4 æggehvider)
  • 200 gram hytteost 4% (alternativt 1,5% hytteost)
  • 2 dl fløde ( alternativt mælk)
  • 2 spsk HUSK
  • 2 spk kokosmel
  • 3 spsk Sukrin Plus evt. lidt kokossukker for en sødere version
  • 2 tsk Kardemomme
  • 2 tsk Vaniljepulver fra Urtekram
  • 2 tsk bagepulver
  • Skald fra 1 økologisk citron
  • Kokosolie eller øko. smør til stegning

Sådan gør du:
Pisk æggene luftige, tilsæt alle de andre ingredienser og rør dejen fin uden klumper. Jeg bruger min elskede røremaskine da dejen bliver meget tung og fast. En håndmixer med dejkrog, kan også gøre det. Vær opmærksom på at HUSK og kokosmel, suger en masse væde til sig, så vaffeldejen bliver meget fast, den skal selv lige akkurat kunne slippe dejkrogen. Tilsæt lidt koldt vand hvis den virker for fast. Kom en tsk. fedtstof på vaffeljernet, kom en god klat dej på, ca. 2 store spsk. fulde. Dejen er meget tyk i forhold til fx pandekagedej og flyder ikke ud i vaffeljernet. Det skal den heller ikke, bare læg låget på, uden at presse, så skal dejen nok selv fordele sig.

Topping: Rør lidt græsk yoghurt med friske hindbær, vanilje og Sukrin. Pynt med bær, kakaonips eller hvad du nu har lyst til. Sukkerfri Nutella, is eller sorbet er også lækkert – Velbekomme!

En lille fidus:
Lav evt. lidt x-stra så du har til morgenmaden dagen efter. Det gjorde jeg selv,  men hov, der var en lille SnusFidus, som synes hun skulle have dem i stedet for mor. Normalt spiser hun i dagplejen, men da hun så hvad jeg pakkede i min taske, gjorde hun krav på at få én. Beklager billedets uskarpe kvalitet. Fotografen her stod på et ben, samtidig med at jeg junglerede med tasker, bamser og hvad jeg nu skal have med af rekvisitter, til henholdsvis dagpleje og job. Billedet her indikerer, at de også er super gode som et “TO GO” morgenmåltid. De er faktisk ret handy sådan nogle vafler. De kan lige foldes med lidt marmelade og så haps haps haps!

Vafler_snusfidus

Som nævnt, mætter disse vafler rigtig godt, hvorfor det ikke er en dessert man spiser rigtig mange af. Men som morgenmad er de ideelle, når man vil holde sig mæt i lang tid, uanset om man er stor eller lille 🙂

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply LCHF Brunch Pandekager med kokosmel - Sundt & lækkert! January 29, 2015 at 2:26 pm

    […] også min opskrift på sunde proteinvafler en fantastisk dessert og […]

  • Reply Hjemmelavede chokoladeæg med lakrids, hindbær og citron - Snusfidus March 12, 2015 at 11:45 am

    […] fik jeg besøg af min dejlig familie. Her pyntede de fine æg på brunchbordet, som også bød på sunde protein vafler og Hindbær mousse med chokolade og […]

  • Leave a Reply