Fiduser, Hverdagsglimt

Plej dit netværk, både professionelt og privat – det er guld værd!

Mit netværk består af de mennesker, jeg på en eller anden måde har en relation til, og som jeg til en hver tid vil hjælpe, hvis jeg kan.

Jeg har med tiden fået et stort netværk af venner, veninder og bekendte, der kan både det ene og det andet. Det er simpelthen SÅ værdifuldt at kende så mange skønne og talentfulde mennesker.

I torsdags fik jeg for eksempel lavet de fineste negle af en tidligere kollega, Karina hedder hun. Guess what? Pigebarnet har bare lært det af sig selv og hun er altså virkelig blevet dygtig. Og fordi vi er bekendte, fik jeg det virkelig billigt – så gør jeg til gengæld lidt reklame for hende i mit netværk, ikke noget vi har aftalt, men det kommer helt naturligt, når man bliver behandlet godt og resultatet er værd at skrive hjem om .

10881943_1429364464027415_1074707841_n

Sådan er der flere mennesker i mit netværk og omgangskreds, som bare kaster sig ud i noget, fordi de er drevet af lyst og passion, for til sidst at med at blive enormt dygtige.

Du kan måske huske indlægget omkring generationsbilledet af mig, min mor og min datter? Hvis ikke, se her. Det er taget af min veninde Katrine. Katrine fik fotograferet sin lille nyfødte datter i forbindelse med en konkurrence hun havde vundet. Under Photo shootet, tænkte hun ved sig selv “Ej det gad jeg godt kunne” og her 8 måneder efter, er hun igang med at starte sin egen lille fotograf virksomhed op, hvor hun tager de smukkeste nyfødt, baby, børne og familiebilleder. Og kan du holde på en hemmelighed? Jeg gav hende motivations-sparket til at gå selvstændig og har hjulpet hende igang med hjemmeside osv. Kan ikke lade være, når jeg ser et så åbenlyst potentiale. Er SÅ spændt på hvad tiden bringer hende – kan kun blive godt.

Men altså jeg hjalp hende, ved at stå model til hendes sjove påfund, som samtidig gav anledning til at give hende motivationsparket. Til gengæld fik jeg de fineste billeder, som jeg har brugt til fødselsdagsgaver og en dejlig personlig dekoration herhjemme.
karla og saraf1 (1) karla generationsbillede
Jeg elsker at netværke, på den måde, hvor vi hjælper hinanden og bidrager til, at vi når vores individuelle mål. Tag for eksempel bloggen her. Det er min veninde Anja, som har lavet det fine grafiske layout og en ret ny kammerat Kasper og medie grafiker, som har hjulpet med diverse plugins og opsætning af bloggen. Det har ikke kostet andet en hyggelige samtaler og blomstrende ideer. Hvorfor bruge masser af penge og kræfter på noget, når nu vi kan hjælpe hinanden, og betale gennem vidensdeling, gengæld og venskablig valuta?

Mit motto er og bliver altid ” man skal ikke lære haren at svømme og skildpadden at løbe.” Forstået på den måde, at vi skal gøre det vi er bedst til, og ikke have så travlt med at tage regnskabskurser, når en revisor gør det 1000% hurtigere. Men nogle gange, er man tvunget til at gøre det selv, på grund af fx økonomi, man har måske ikke råd til at hyre folk. Men måske du har en revisor eller regnskabs-haj i dit netværk, eller én, der kender én, hvor I så kan hjælpe hinanden lidt?

Selv, er jeg nøjagtig ligesom Karina og Katrine ovenfor. Jeg kaster mig også bare ud i det, hvis det lyder spændende og jeg mener evnerne rækker. Næsten alle jobs jeg har haft, er nogle hvor mit CV har været minimum 80% irrelevant. Det, jeg har  vundet på, må være nysgerrighed, gå-på-modet og en stærk grad af fanden-i-voldskhed – for hvor svært kan det lige være? Selvfølgelig kan jeg ikke bare reparere en helikopter med gå-på-mod, og jeg begynder heller ikke at søge stillinger som ortopæd kirurg. Mine evner matcher naturligvis de jobs jeg søger i et vist omfang, det er klart. Det har givet nogle knubs, altid at kaste sig ud på dybt vand, når man kun har haft svømning i 4. klasse. Men “nød lærer som bekendt nøgen kvinde at spinde” og et godt netværk kan være med til at trække dig sikkert i land.

Lige et eksempel:
I mit nuværende job, arbejder jeg med noget, jeg kun vidste ganske lidt om fra start. Jeg er som nævnt Online Marketing Manager, men udannet kontorassistent. Jeg sidder og laver søgemaskineoptimering (blandt andet) på en webshop, men udannet til at være sekretær.

Jeg har lavet mit eget ord for typen, som bare kaster sig ud i det og bruger “learning by doing metoden” –  en passions praktiker, med speciale i kan selv 😛 

Kundeservice-erfaring havde jeg inden jeg startede i jobbet, men produkterne, reservedele til hårde hvidevarer, anede jeg da INTET om. Jeg kendte lidt til pumper fra min tid hos Grundfos, men så strander vi vist også der.  SEO vidste jeg betød Search Engine Optimization, men ikke hvordan man gjorde i praksis. Jeg havde kun læst lidt herom og været meget interesseret i at lære det. Men jeg fik jobbet alligevel, og jeg bildte dem altså ikke noget ind. Jeg spillede med åbne kort og sagde: ” Jeg ved lidt, men jeg vil enormt  gerne lære mere, for det lyder virkelig spændende og så er jeg vant til at arbejde selvstændigt og vant til at kaste mig ud på dybt vand – det er jo også en egenskab!”  ja og så var jeg ansat. Jeg har lavet mit eget ord for typen, som bare kaster sig ud i det og bruger “learning by doing metoden” –  en passions praktiker, med speciale i kan selv 😛 

Men min indsats er en ting, støtten fra andre er en anden. Takket være mit netværk har jeg kunne “svømme” mere sikkert i land.

Som den passions praktiker jeg er,  kastede mig altså igen ud på det dybe, og sælger nu noget så “frækt” som reservedele til hårde hvidevarer på nettet og optimerer hjemmesiden, uden at ane noget om hvidevare reservedele til at starte med. Behøver jeg understrege at det var/er liiidt af en udfordring? I dag kan jeg dog håndtere 8 ud af 10 opkald fra vores kunder.  Altså hvad jeg efterhånden ved om hvidevarer? det er ikke småting…hehe:-) Herudover har jeg lært en masse om e-handel, opbygning af hjemmesider, SEO og nethandel på kun 6 måneder, det har været udfordrende, men jeg synes det er SÅ fedt. Men min indsats er en ting, støtten fra andre er en anden. Takket være mit netværk har jeg kunne “svømme” mere sikkert i land. Jeg har to uvurderlige mennesker, der har hjulpet mig enormt meget i min opstart. Begge er de SEO hajer i min og mange andres optik, Lars Holmgaard og Dennis Drejer . Dennis er min sparringspartner, måske du har hørt om ham? Han er kendt for sin succesfulde garn webshop  som han startede uden at ane noget om garn. Lars er min rigtig gode kammerat. Har jeg spørgsmål, så er de mine livliner, sammen med Google. Og for at det ikke skal være løgn, så var det Dennis, der skrev til Lars, om han kendte én til stillingen, som han var ved at hjælpe en virksomhed med at få besat. Lars henviste så Dennis til mig – igen, netværk netværk netværk.

Nå ja forresten, jeg har da faktisk aldrig søgt et job og fået det. Jeg er altid blevet “Head Huntet” (det lyder så fornemt, men ved ikke hvad jeg ellers skal kalde det) eller blevet opfordret til at søge, gennem en bekendt, der har henvist til mig. Det slår mig nu jeg skriver indlægget her. Igen er mit netværk min redning.

Summa summarum, det jeg vil frem til er, at du skal dyrke dit netværk og dine venner, det er med garanti smækfyldt med talentfulde skønne mennesker, som du på et tidspunkt kan få enormt meget glæde af og de af dig. Jeg taler ikke om at udnytte og misbruge. Uha nej! Vil blot understrege at det ikke er alt vi skal klare på egen hånd og folk er som regel vilde med at hjælpe, når de kan.

Ovenstående er bare nogle få eksempler ud af MANGE, hvor jeg har brugt mit netværk. Skal nok en dag skrive et indlæg om, hvordan udgifterne til vores bryllup blev halveret, blot ved at bruge mit netværk. Man kommer langt på egen hånd. Men med gode mennesker omkring, kan du nå x-stra langt, især når du tager den på hovedet fra 10 meter vippen uden at kunne svømme 😛

Tak til alle jer i mit netværk – I er guld værd!

10948842_1528242064095930_277242234_n

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Anja Bloch-Hamre March 23, 2015 at 6:48 pm

    Selv tak, oh skønne du 🙂

  • Leave a Reply