man-har-et-standpunkttil-man-tager-et-ny
Hverdagsglimt, Livsstil

Man har et standpunkt til man tager et nyt!

Jeg elsker når skæbnen tager fusen på mig, og jeg pludselig finder mig selv i en situation, jeg aldrig havde troet jeg skulle stå i…..

Vi skal aldrig have hund!

For vi har et kæmpe hus og jeg vil virkelig være træt af at skulle støvsuge dagligt på grund af hundehår, så er 325kvm pludselig rigtig meget.

Efter at have haft mine svigerforældres store sorte Labrador på besøg en weekend, fandt vi sorte små hundehår overalt, flere måneder efter. Ja ja bevares det er bare hundehår :-p men det fik mig virkelig til at tænke ” Jeg skal aldrig have en hund.” I sær når man tænker på hvor kedeligt jeg synes det er at gå-tur med støvsugeren. Det vil simpelthen være så synd for hunden, at jeg skulle gå og irriteres over dyrets pels, det stakkels dyr, kan jo ikke gøre for at det fælder.

Vi rejser jo også nogle uger om året og en stor hund, er ikke sådan at afsætte til vores venner og familie.

Derudover synes jeg også at lugten af hund var træls – Ergo fru sippet her er nok bare ikke lige hunde-typen, trods jeg altid har haft hund som barn og været rigtig glad for det.

Men så en dag, får min niece Malou en lille Shih Tzu/Lhasa Apso hvalp, som hedder Amigo. En race jeg aldrig har hørt om før.

For mig, har en rigtig hund, altid været sådan rimelig stor. Så har aldrig interesseret mig for de små racer, for det var jo bare en tunet kat :-p og så synes jeg ofte de virker lidt mere arrige og gøer mere.

Men lille Amigo er simpelthen så mild og skøn en hvalp. Ikke det der tornado sind, som jeg har oplevet med større hvalpe , hvor de springer op i hovedet på dig af glæde og bidder løs i alting.  Heller ikke lille og arrig, som jeg har oplevet hos en del små hunde. Nej, lille Amigo vil bare gerne tøffe efter, lege lidt med bold og så nusses en helt masse. Jeg lægger mærke til, da jeg sætter ham fra mig, at jeg ikke har så meget som et hundhår på mig. Hva så søren? Hvorfor fælder han ikke?

Får af vide, at Shih Tzu’en simpelthen er en allergivenlig bomuldhunde race, som ikke fælder. Nice! Herudover er det en race som gøer minimalt, ikke kræver lange gåturer og som bare elsker at putte og blive nusset.

Her er AMIGO

amigo-hunden

Det er en enormt kærlig hunderace, som ikke byder på de store udfordringer, hverken som hvalp eller voksen. De er avlet til at være skødehunde for kejsere i Tibet, så de skal ikke larme, fælde og lugte 😛 ( så laver man lige sin egen hund..thi hi) Sådan lidt “Build a bear agtigt. ”  Hertil er de super hurtige til at lære og du kan stadig både spille bold og lære dem tricks – de er kvikke. Og så er de vilde med at komme med på tur.

Det eneste særlige arbejde, der er ved dem, er, at de skal i bad, gerne en gang i ugen og børstes.

Efter at have set Amigo, fik jeg en “Gud! Vidste da slet ikke at den slags hund fandtes” oplevelse…uvidenhed.dk, og så er den ovenikøbet mega cute og bamset. Det var som om at hunden var designet til os og vores skøre krav.

Jeg gik i flere uger efterfølgende og tænkte på om det var en hund for os. Hmmm bum bum bum?? Jeg så på hvalpeannoncer i avisen, læste om racen og fik snakket det godt igennem med manden. Vi blev enige om, at det ville være enormt fedt for Karla. Hun er ene barn (uden vores gode vilje) og en hund kunne være hendes gode ven. Vi bor ude på landet, så det er også rart at have en hund at komme hjem til, når hun bliver skolepige.  Herudover skal det ikke være en hemmelighed at vores fertilitetsproblemer, tænger til at komme på afstand og en lille hund, kunne helt sikkert være med til det.

Det, og mange andre argumenter hobede sig op og vi blev enige om, at den hund vi da i hvert fald ikke skulle have, ja den skulle vi så have alligevel 😛 Tiden virkede perfekt og racen fantastisk, så vi fandt den lille Shih Tzu vaps, som jeg havde forelsket mig i, på Gul & Gratis, hentede hende Lemvig og hun kom med os hjem.

Karla døbte hende Fie 🙂

fie shih tzu snusfidus

Og jeg siger jer, hun spreder så meget glæde, smil og varme den lille pelsbolle. Har helt glemt hvor skønt det er at komme hjem til en lovrende glad hund, som bare er glad glad glad – man kan ikke være sur <3

Hun har fra dag eet, været enormt nem, sjov og mega kvik til at lære. Vi er helt forelsket et det lille kræ, i sær mig. Karla tager hende mere og mere ind, og de hygger.

Fie har både været med på arbejde på kontoret, så lå hun derude, pænt i sin kurv eller tøffede forsigtigt rundt. Hun er enormt let at have med rundt, en rigtig lille handy vaps og vores venner og familie, har været helt ok med at vi har hende med.

Ja, “Man har et standpunkt til man tager et nyt” og indtil videre er jeg SÅ glad for vores beslutning.

hundehvalp shih tzu snusfiuds

Har I nogensinde gjort noget tilsvarende, som I blev super glade for eller fortrød inderligt?

 

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply