lowcarb gulerodsboller snusfidus
Bagværk, LCHF, Morgenmad & brunch, Opskrifter

Lowcarb gulerodsboller uden mel – Fyldt med proteiner & sunde fedtsyrer

Elsker du ikke hjemmebagte boller med smør?

Det gør jeg….Mmmm!!! lune boller med smør er lækkert, men jeg bliver simpelthen så oppustet af at spise den slags, så de tilhører så vidt muligt særlige lejligheder. Desuden mætter  de ikke så længe og er tilmed fyldt med tomme kalorier.  Derfor ville jeg gerne lave en lækker lowcarb udgave i påskeferien, som I også skal have gavn af.

Derfor smuttede min datter og jeg i køkkenet for at eksperimentere lidt med at lave nogle lækre proteinrige Lowcarb boller med gulerod og solsikkekerner, som både kan spises til morgen, middag og aften.

snusfidus laver lowcarb bollerAnna kjolen er naturligvis på 😛

Disse Lowcarb gulerodsboller, indholder en del æg og affedtet sesammel, som begge er ingredienser med meget højt proteinindhold. Det gør, at én gulerodsbolle, kan holde mig kørende i flere timer.

Blodsukkeret forbliver stabilt, man bliver ikke oppustet og man er mæt længe på få kalorier.

Sandheden skal dog frem, lowcarb gulrodsbollerne smager ikke som de almindelige hvide boller eller gulerodsbrud fra bageren, med en sprød krumme og det kommer de aldrig til. Det er mere svampet i konsistensen. Men men men, det er et ganske glimrende alternativ, og kommer du pålæg på, ja så minder det enormt meget om.

lowcarb gulerodsboller opskrift nybagte

Jeg testede de nybagte lune boller, med en omgang økologisk smør (rigtig smør), mager ost og sukkerfri brombærmarmelade – MUMS!!! Kan varmt anbefales.

lowcarb gulerodsboller morgenmad snusfidus

Til aften afprøvede vi dem som bolle, til en frikadelle sandwich – det blev også ganske vellykket.

lowcarb frikadelle sandwich snusfidus

Så disse lækre lowcarb gulerodsboller kan du bruge til lidt af hvert, kun fantasien sætter grænser.

Nå, nu til opskriften så du selv kan komme i sving ikk? 🙂 Værs’go!

Opskrift på Lowcarb gulerodsboller

(ca. 12 boller)

  • 7 æg
  • 1 dl skyr, græsk yoghurt eller creme fraise 9%
  • 2 store revet øko. gulerødder
  •  2,5 dl affedtet sesammel
  •  1 dl affedtet kokos mel (Bodylab)
  • 2 spsk fiber husk /loppefrøskaller (Bodylab)
  •  4 tsk bagepulver – 1tsk salt
  • 1/2 del solsikkekerner eller efter hvad du lige synes..(husk at gemme lidt til at drysse)

Sådan gør du:

Pisk alle de våde ingredienser sammen i en skål. Tilsæt revet gulerod, kerner, samt alt det tørre og rør det godt. Lad dejen hvile ca. 20 min, så fibrene kan suge væsken til sig og dejen bliver fast. Når dejen er fast nok til at stå selv på bagepladen, laver du små boller. Jeg bruger en ske, man kan ikke gøre det med fingrene.

Pensel bollerne med æg eller mælk, drys med solsikkekerner og bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 10-15 min. (til de er gylden brune)

OBS! Tilsæt mere sesammel hvis dejen er for våd.

 

Her kan du købe ingredienserne

Loppefrøskaller og affedtet kokosmel – Bodylab.dk  (Se under deres kategori Superfoods)

Affedtet Sesammel fra Funktionelmad, fås lige her – Helsehelse.dk

lowcarb gulerodsbolle med smoer
Mmm nybagte boller med smør <3 må hvis lave dem i aften igen 🙂

Dejlig dag til dig <3

 

 

//Indeholder affiliated links//

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Skønne lowcarb fødselsdagsboller - melfri & sunde :-) May 12, 2016 at 11:32 am

    […] her boller ligger pt. nummer 1 på min liste over sundt melfrit brød. Stærkt efterfulgt af mine lowcarb gulerodsboller, som jeg postede for en måneds tid […]

  • Leave a Reply