lowcarb foedselsdagsboller uden mel og sukker snusfidus
Bagværk, LCHF, Morgenmad & brunch, Opskrifter, Sunde desserter

Skønne lowcarb fødselsdagsboller uden mel og sukker 🍞

Til min fødselsdag for en 12 dage siden, eksperimenterede jeg med at lave nogle rigtige fødselsdagsboller uden mel, en lækker lowcarb udgave med det obligatoriske strejf af kardemomme, som kendetegner de klassiske fødselsdagsboller jeg fik som barn.

Jeg havde læst om at Pofiber (kartoffelfibre) hjælper til at give lowcarb boller en mere brød-agtig krumme a la traditionelt brød. Ofte er lowcarb brød meget svampet og ægget, men Pofiberen gør noget godt.

Jeg fandt noget Pofiber på nettet lige her www.helsehelse.dk, og så var det straks igang med fødselsdagsbolleriet (thihi) dagen efter, da det kom med posten.

Lowcarb fødselsdagsbollerne blev den bedste omgang melfri boller jeg til dato har bagt. Hold da op de blev lækre og med let sprød skorpe. De læner sig enormt meget op af de klassiske hvide fødselsdagsboller min mor lavede, bare væsentlig sundere.

lowcarb foedselsdagsbolle lowcarb boller uden mel foedselsdag

De her boller ligger pt. nummer 1 på min liste over sundt melfrit brød. Stærkt efterfulgt af mine lowcarb gulerodsboller, som jeg postede for en måneds tid siden.

Undlad evt. kardemomme i bollerne her og drys dem med sesamfrø, så er de perfekte som lowcarb burgerbolle eller madbrød.

Opskrift på lowcarb fødselsdagsboller

ca. 10 stk.

50 g blødt smør eller smeltet kokosolie
4 hele økologiske æg
4 æggehvider
2 spsk Bodylab Zero Gold eller Sukrin Gold
2 spsk Bodylab loppefrøskaller eller gul fiberhusk
1 dl affedtet mandelmel
200 gram mild ost (kan undlades, mest hvis du ønsker LCHF udgave)
2 dl pofiber
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk kardemomme
Æg til pensling

Sådan gør du: 

Pisk alle ingredienserne sammen. Jeg bruger min røremaskine, men piskeris med dejkroge er også god. Dejen skal være så du kan forme nogle runde boller uden at de flyder ud, tilsæt da mere pofiber, til dejen er fast. Er dejen lidt tør, så bollerne går fra hinanden, tilsæt da lidt lunkent vand. Læg lowcarb bollerne på bageplade, pensel dem med æg og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter eller til de er gyldne.

Lad dem køle og server med lidt smør og marmelade…. Mmmmmmm!!!

melfri foedselsdagsboller lowcarb snusfidus

 

Velbekomme og rigtig dejlig dag til dig <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply