hjemmelavede_chokoladeæg
DIY, Hverdagsglimt, Opskrifter, Søde synder

Forårs kreationer og hjemmelavede chokoladeæg med lakrids, hindbær og citron

I fredags var jeg i total påskestemning. Hele hytten skulle have en påske make over, selvom der  godt nok er et par dage til højtiden. Men for mig, er det at pynte til påske, det samme som at byde foråret velkommen. Så jeg gik i krig med at plante påskeliljer og hyacinter i nogle potter, til udendørs brug og fandt nogle fine grene med små skud, til at pynte med indenfor.
11032850_1408828896096966_673147551_nIMG_5182 - KopiIMG_4999
Mens jeg gik der og var påske kreativ, fik jeg afsindig lyst til at fremtrylle nogle lækre hjemmelavede chokoladeæg. Eller rettere, jeg havde som altid lyst til chokolade og var i påskestemning, så hvad ellers end chokolade påskeæg? Så da jeg var færdig, var det af med have-handskerne og på med forklædet.

Opskrift på hjemmelavede chokoladeæg:

  • 200 gram mørk chokolade 72-86% (med eller uden sukker)
  • 1 dl fløde
  • 4 spsk lakridspulver
  • 4 spk frysetørrede hindbær
  • 1 dl flormelis
  • Gul frugt farve
  • Skal fra en revet økologisk citron

Sådan gør du:
Smelt den mørke chokolade over vandbad, tilsæt fløden lige så langsomt og pisk det hurtigt i chokolademassen. Lad det køle i 2 timer eller til massen er fast. Tag en teske og skrab chokolademasse op i hånden og form som æg. Det er udfordrende, da chokoladen smelter i hænderne, så det er med at være hurtig. Tril æggene i den smag du ønsker.

Jeg brugte frystørrede hindbær som var malet til støv til pink udgave. Lakridpulver til den brune og flormelis vendt med en tsk citronskal og 3 dråber gul frugt farve, til den fine lysegule.

hjemmelavede_chokoladeæg

Den efterfølgemde dag fik jeg besøg af min dejlig familie. Her pyntede de fine chokoladeæg på brunchbordet, som også bød på sunde protein vafler og Hindbær mousse med chokolade og lakrids

11049188_1570874213192464_199441795_n

De hjemmelavede chokoladeæg er enormt nemme at lave og de smager afsindig godt 🙂 og så kan de kan jo laves både med og uden sukker. Ved sukkerfri, undlader du jo bare at trille i formelis, de andre varianter er uden sukker.

By the way, ALT på bordet blev spist, gæsterne var fan, selvom det var ren sundhed… næsten i hvertfald, flormelissen omkring citron æggene, var hvis den eneste synder, som sad med til bords.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Pramod May 21, 2015 at 12:11 pm

    Taak 🙂 Det var ogse5 mega sve6rt at lave, se5 sand mester ville jeg nok ikke lieegrfm kalde mig hah .. men jeg forsf8ger og forsf8ger indtil det lykkedes .. og det skal lykkedes for stopper ikke ff8r .. Tror ikke jeg er se6rligt sjov at ve6re i et kf8kken med .. haha

  • Leave a Reply